سوال :مهدویان

باسلام من به خاطریک مورد سرقت موتر سیکلت ۹۱روز حبس تعزیری و ده ضربه شلاق حکم گرفتم واعتراض زدم چون سابقه قبلی نداشتم میخاستم بدونم اگر دادگاه تجدید نظر هم همین حکم تایید بکنه دیگه راهی نیست که من به زندان نرم وچند روز بعد ازابلاغ رای دادگاه تجدیدنظر پرونده به اجرای احکام میره؟

 

پاسخ داده شد

با عرض سلام و عرض ادب

اصولا پس از تحدیدنظر حق اعتراض ندارید. اگر وقوع سرقت محرز است پیشنهاد میکنم  با صرف نظر از تجدیدنظر خواهی درخواست تخفیف کنید در این صورت 1/4 از مجازات کاسته می شود .در خصوص قسمت بعدی سوالتان باید عرض کنم در هر صورت پس از قطعی شدن  حکم ، پرونده به اجرای احکام ارسال و عملیات اجرایی شروع می شود.

موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقی
برچسب‌ها: سرقتتمکین از حکم

تاريخ : پنج شنبه 30 شهريور 1402 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

سوال :موسوی زاده

سلام سال 1395 سرقت 30 گرم طلا به صورت کیف قاپی که سارق 67 قفره سرقت نیز داشته 21 روز بعد هم دستگیر میشود قاضی پرونده حکم حبس تا رد مال میده سوالم اینه که چرا تا کنون هیچ اقدامی صورت نگرفته؟ این 30 گرم به ما بر میگرده؟

 

پاسخ داده شد

 

با سلام وعرض ادب.بله سارق تا زمانی که نسبت به رد مال ( 30 گرم طلا) اقدام  یا رضایت شما را اخذ نکند در حبس خواهد ماند.

موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقی
برچسب‌ها: رد مال در سرقت

تاريخ : شنبه 31 تير 1402 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

سوال : ناصریان

سلام.پدر بنده یک قطعه زمین رو بدون دریافت هیچگونه وجهی به شخصی واگذار نموده است و در این خصوص قولنامه نوشته اند.در قولنامه به رایگان بودن اشاره ای نشده است و در قسمت ثمن معامله نیز چیز خاصی قید نشده است.آیا امکان پس گرفتن زمین وجود دارد؟

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب:

جواب سوال صراحتا در ماده 803 قانون مدنی قید شده است.به نظر می رسد با توجه به مفاد قرارداد و احتمالا اخذ اظهارات شهود احتمالی بتوان هبه بودن را اثبات و با در نظر گرفتن شروط خاص ذکر شده در ماده 803 قانون مدنی ، زمین را مسترد نمود.

ماده 803قانون مدنی - بعدازقبض نیزواهب می تواندبابقاع عین موهوبه ازهبه رجوع مگردرمواردذیل که نمی تواند رجوع نماید : 1)درصورتی که متهب پدریامادریااولادواهب باشد. 2)درصورتی که هبه معوض بوده وعوض هم داده شده باشد. 3)درصورتی که عین موهوبه ازملکیت متهب خارج شده یامتعلق حق غیر واقع شودخواه قهرامثل اینکه متهب به واسطه فلس محجورشودخواه اختیارا مثل اینکه عین موهوبه به رهن داده شود. 4)درصورتی که درعین موهوبه تغییری حاصل شود.


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیمطالب حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستری
برچسب‌ها: هبهرجوع از هبهپس گرفتن هدیهپس گرفتن هبه

تاريخ : چهار شنبه 20 ارديبهشت 1402 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : مهسا

با سلام و عرض ادب
همسر بنده دوتا دبه انگور برا سرکه ریخته بود و مدت ۲۰روز از ریختن انگورها میگذشت که مامورین به خانه آمدن و دبه ها وهمسرم همراه با قابلمه و یک لوله که به گفته مامورین لوله تقطیر بود بردن برا تست الکل فرستادن پزشکی قانونی که درصد آنها یکی۸درصد ‌یکی ۱۲درصد بوده دادگاه با فیش حقوقی همسرم رو آزاد کردن وپرونده به شعبه دو کیفری ارجاع داده شده و چند روز بعد نوبت دادگاه داریم میخاستم بدونم چجوری ثابت کنیم که برا سرکه بوده و قصد نیتی برا مشروب نبوده اتهامات فروش و نگهداری مشروبات الکلی دست ساز به میزان ۴۵لیتر هستش و ناگفته نماند همسرم در سال ۹۷به جرم مشروبات الکلی سابقه دارد ولی در پرونده الان زده بدون سابقه کیفری موثر همسرم استشهادیه محلی جمع کرده که حسن شهرت در محل نداشته است ممنون میشم راهنمایی بفرماید با کمال تشکر

 

پاسخ داده شد

با عرض سلام و ادب

پیشنهاد می شود در این خصوص به احدی از همکاران وکیل مراجعه نمایید.در پرونده حاضر بستگی به تحقیقات مخبرین و گزارش مامورین و همچنین انجام یکسری تحقیقات محلی و دستورات قضایی روند رسیدگی تغییر نماید.اخذ استعلام سابقه کیفری هم در آینده توسط مرجع بالاتر نیز متصور است. حتما به وکیل مراجعه نمایید.

موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیکیفری
برچسب‌ها: ساخت الکبساخت سرکهاتهام ساخت مشروب الکلی

تاريخ : چهار شنبه 12 بهمن 1401 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : عندلیبی

سلام من با یه اقایی چندماه پیش دوست بودم و بعد کات کردم یه روز مست زنگ زد و مزاحمت ایجاد کرد مجبور شدم خطمو عوض کنم ولی تلگرامم باهمون خطم هست بلاکش کردم ولی بعد چندماه دلیت اکانت کرد و امروز پیام داد من گفتم بهش علاقه ای ندارم ولی اصرار داره که منو ببینه گفتم خواستگار دارم می خوام بایکی دیگه ازدواج کنم خیلیم هم دوسش دارم اما گوش نکرد و گفت میام جلو خونتون نمیزارم اونا بیان و اصرارم داره که کاری که بخواد و انجام میده این موضوع منو نگران کرده که آبرو ریزی نکنه و مراسمم که سه روز دیگه هستش رو خراب کنه

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب. شما می توانید تحت عنوان مزاحمت و تهدید از ایشان در دادسرای نزدیک محل اقامت خودتان شکایت نمایید.

موفق  و موید باشید


برچسب‌ها: مزاحمتتهدید

تاريخ : یک شنبه 23 مرداد 1401 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

  سوال : شجاعی

با سلام و احترام بنده یک قرارداد پیش خرید ساختمان در قالب یک مبایعنامه دارم. فروشنده به قرارداد خود عمل نکرد بنده در مرحله اول با اون توافق کردم و زمان قرارداد رو تمدید کردم زمان قرار داد در پشت صفحه قرارداد اصلی پشت نویسی شده است سوال1: ایا با پشت نویسی قرار داد، بنده های اصلی قرار داد مانند ضرر و زیان تعیین شده، که در پشت نویسی تغییر نکرده اند معتبر می باشد؟ سوال2: با توجه به اینکه تاریخ تحویل پایان اسفند سال گذشته بوده و ساختمان در حدود 60 درصد پیشرفت داشته است و پیش بینی می شود حداقل تا 6 ماه اینده تحویل نشود.بنده چه زمانی باید برای اقدام به تهیه دادخواست و دریافت خسارت عدم تحویل اقدام نمایم؟ با تشکر

پاسخ داده شد 

سلام و عرض ادب. 1- بله شروط قرارداد اصلی معتبر باقی می ماند مگر اینکه صراحتاً در ظهر نویسی آنها را لغو کرده باشید.2- باید تا پایان مهلت تعیینی صبر کنید حتی اگر مطمئن هستین تخلف صورت میگیرد.

موفق و موید باشید

 

 


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیاملاکقراردادها
برچسب‌ها: تخلفات قراردادی-ظهرنویسی مبایعه نامهپیش فروش ساختمان

تاريخ : دو شنبه 29 فروردين 1401 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : باقری


سلام خدمت آقای وکیل.من به دو سال حبس تعزیری محکوم شدهم بابت جعلو استفاده از سند مجعول و در دادگاه تجدیدنظر هم قطعی شده است.آیا میتوانم فرجام خواهی کنم ؟باید به دادگاه تجدید نظر مراجعه کنم یا دفاتر خدمات قضایی؟ با تشکر

 

سوال پاسخ داده شد

 

سلام و عرض ادب. خیر رای صادره قابل فرجام خواهی نمی باشد و قطعی ست.

موفق و موید باشید


برچسب‌ها: جعلفرجام خواهیقطعیت حکم

تاريخ : یک شنبه 22 اسفند 1400 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : مظفریان

سلام-اگر زوجه وکالت نامه در طلاق داشته باشد و جهت طلاق توافقی که جلسات مشاوره برگزار می شود زوجه حضور پیدا نکند چه اتفاقی می افتد؟آیا بدون حضور ذوج باز هم میتوان طلاق گرفت؟

پاسخ داده شد

 

سلام و عرض ادب- بله . با رعایت و طی تشریفات قانونی ، عدم حضور  زوج در جلسات مشاوره یا جلسه دادگاه ؛ مانع صدور رای طلاق توسط قاضی نیست.

موفق موید باشید


موضوعات مرتبط: مطالب حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستریخانواده و حضانت
برچسب‌ها: جلسات مشاوره طلاق توافقی-حضور زوجین در جلسات مشاورهالزام زوج به حضور در جلسات مشاوره طلاق

تاريخ : سه شنبه 30 آذر 1400 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : تکتم مریوانی

6ماه پیش به دلیل زایمان از کارم مرخصی زایمان گرفتم و در این مدت با توجه به سابق کارم سازمان تأمین اجتماعی به من حقوقم را داد ولی حالا که می خواهم به کارم برگردم کارفرما اعلام عدم نیاز کرده ولی این موضوع را به طور کتبی به من اعلام نمی کنه قرارداد کارم 1/5/90 تمام شده من هم قراردادی ندارم که بتونم ثابت کنم اونجا کار می کردم ولی حق بیمه ام هست که اونجا شاغل بودم، آیا دستم به هیچ جا بند نیست که بتونم حقوق بیکاری بگیرم؟

پاسخ داده شد

 

سلام و عرض ادب.

بله شما می توانید با مراجعه به شعب حل اختلاف مستقر در اداره کار محل کار خود (هیئت تشخیص) مراجعه کرده و با تقدیم دادخواست حقوق قانونی ضایع شده خود را پیگیری نمایید. .سابقه نشان داده است اصولا اداره کار حامی خوبی برای کارگران است.نگران نباشید.

موفق و موید

 

موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستریقراردادها
برچسب‌ها: شکایت کارگریشکایت از کارفرمااداره کارهیئت تشخیص اداره کارمطالبات کارگری

تاريخ : چهار شنبه 26 آبان 1400 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال: فرامرزی

با سلام دست چپ مادرم طی تصلادف که شش ماه پیش رخ داد مصدم شده وبا خرج سه ملیون هزینه عمل هنوز به بهبود کامل نرسیده ماشین راننده با وثیقه از توقیف در آمده است معاینه مجدد پزشک قانونی 12/8/1400 می باشد. لطفا جواب بدهید: خرج بیمارستان به پای راننده است یا بیمه باید پرداخت کند؟ در صورت تعلق گرفتن دیه چند درصد را شامل می شود؟ با تشکر

پاسخ داده شد

 

سلام و عرض ادب؛ میزان دقیق دیه بر مبنای برگه پزشکی قانونی محاسبه می شود و در حال حاضر امکان محاسبه وجود ندارد. هزینه های بیمارستان می بایست از محل همان دیه پرداخت شود و اگر هزینه ای مازاد بر آن در بیمارستان پرداخت شد باید با دادخواست مجدد و ارائه مدارک از راننده مسبب حادثه پس از رسیدگی در محکمه حقوقی دریافت نمایید.

موفق و موید باشید

 

 

موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستریکیفری
برچسب‌ها: مطالبه دیهمطالبه خسارت مازاد بر دیهدیهمطالبه خسارت

تاريخ : دو شنبه 26 مهر 1400 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : بوژمهرانی

 با سلام. بنده دادخواست افزایش ساعات ملاقات فرزند داده ام. احتمالا پس از رای همسرم بعد از بیست روز تقاضای تحدید نظر میکنه برای اتلاف وقت. من میتونم بلافاصه تجدید نظر بزنم. و تقاضای دستور موقت بکنم. تا وقت تلف نشه. اول کار یکبار دستور موقت گرفتم.؟

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب.در موضوعات حقوقی از جمله موضوع شما ؛ با توجه به اینکه دستور موقت همان عین خواسته است ؛ لذا دادگاه اصولا دستور موقت صادر نمی کند. ضمن اینکه تجدیدنظرخواهی شما در ابتدای مهلت ؛ مانع تجدیدنظرخواهی ایشان تا پایان روز بیستم نخواهد شد.

موفق و موید باشید.

 

 


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستریخانواده و حضانت
برچسب‌ها: ملاقات طفلدستور موقت

تاريخ : یک شنبه 28 شهريور 1400 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

سوال : محمودی 

 

با سلام اگر دختری که عقد کرده ,بدون اذن و اطلاع پدر دختر طلاق دهند,حکم طلاق چیست؟ ضمنا به جای امضای پدر در محضر فردی با دریافت مبلغی طلاق نامه را امضاء نمودند. با تشکر

 

پاسخ داده شد

 

با عرض سلام و ادب ؛  اذن پدر تنها شرط صحت عقد نکاح ر خصوص دختر دوشیزه می باشد .اما برای طلاق رضایت پدر شرط نیست.موفق  و موید باشید .


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیطلاق و مهریه
برچسب‌ها: طلاق بدون اذن پدراذن پدر در طلاقشرط صحت عقد نکاح

تاريخ : دو شنبه 31 خرداد 1400 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 

سوال : مولایی

باسلام وعرض خسته نباشید.پدر مرا شخصی 3 سال پیش بقتل رساند و سپس در ماشینش به اتش میکشد قاتل نیز دستگیر میشود حال که در دادگاه پرونده دایر میباشد 3 برادرانم اقدام به وصول دیه نموده اند(البته ما 4 برادریم و من نیز فرزند ارشد ذکور میباشم) )ولی بنده رضایت ندارم و خواستار قصاص شده ام حال دادگاه چه رویه ای خواهد داشت آیا فرد را در زندان نگاه میدارد یا در خواست قصاص بنده را قبول مینماید و یا حکم دیگری میدهد درخواست راهنمایی از ان جنابان را دارم.

پاسخ داده شد

با سلام و عرض ادب.

قصاص حق اولای دم است . اگر شما به تنهایی خواهان قصاص هستین ؛ می بایست سهم سه برادر دیگر را از دیه که گرفته اند را به قاتل پرداخت کنید تا وی قصاص شود.

موفق و موید باشید

 


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیکیفری
برچسب‌ها: گذشت اولیای دمفاضل دیهقصاص در صورت گذشت برخی از اولیای دم

تاريخ : یک شنبه 26 ارديبهشت 1400 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : ممدوحی

سلام - من درخواست طلاق به دادگاه دادم.آیا دادگاه طلاق را به هر صورت اجرا می کند و یا نه باید حقوق زن را تمام و کمال بدهم و بعد طلاق اجرا می شود؟ همسرم راضی به طلاق نیست و می گوید من تمام مهریه خودم را می خواهم.ممنونم از شما

 

پاسخ داده شد

 سلام و عرض ادب.

با توجه به اینکه حق طلاق با مرد است ؛ دادگاه در هر صورت حکم به طلاق را صادر می نماید ولیکن اجرای صیقه طلاق توسط سر دفتر طلاق ؛ منوط به پرداخت کامل حق و حقوقات زوجه می باشد.

موفق و موید باشید

 

 


موضوعات مرتبط: طلاق و مهریه
برچسب‌ها: طلاق از طرف مردحقوق زوجهحق طلاقحکم طلاق

تاريخ : چهار شنبه 20 اسفند 1399 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : مینا اسدی

سلام.من در رابطه با یک خط تلفن همراه به شخصی قرارداد اجاره به شرط تملیک دادم و ایشان متاسفانه قسطی پرداخت نکردن.ایا باید دادخواست فسخ بدم یا میتونم خطو به دیگری واگذار کنم؟

سوال پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب.

 اگر برایعدم پرداخت اقساط  شرط فسخ گذاشته اید ابتدا باید نسبت به قرارداد تقاضای فسخ نمایید و پس از فسخ می توانید انتقال به غیر دهید.موفق و موید باشد


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقی
برچسب‌ها: فسخشرط فسخعدم پرداخت اقساط قرارداد

تاريخ : شنبه 27 دی 1399 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : محمدی 

با سلام. آیا با گذشت بیش از دوسال از قراردادی که حاوی شرط فسخ می باشد ، می توان قرارداد را فسخ کرد یا از لحاظ قانونی و یا عرفی غیر قابل فسخ است.

پاسخ داده شد 

 

سلام و عرض ادب. اصولا اعمال حق فسخ فوری می باشد یا دارای مدت معین است. به عبارتی حق فسخ فوریت دارد که می بایست پس از اطلاع از تحقق حق ، سریعا اقدام نمایید.چنانچه حق فسخ قرارداد شما فوری نبوده یا محدود به زمان مشخصی نیست ، اماکن حق فسخ وجوددارد که می بایست اظهارنامه مبنی بر اعمال حق فس به طرف دیگر ارسال نمایید.

موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقی
برچسب‌ها: حق فسخمدت حق فساعمال حق فسخ قراردادی

تاريخ : دو شنبه 31 شهريور 1399 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 

بخشنامه دادگستری خراسان رضوی درباره وضعیت قراردادهای اجاره در شرایط کرونا

بخشنامه رییس کل دادگستری خراسان رضوی که از روز ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ اجرایی شده، در راستای حمایت از مستأجران می‌باشد

وکلاپرس ـ شیوع ویروس کرونا علاوه بر تأثیر بر روی سلامتی انسان، تأثیر به سزایی بر بازار و اقتصاد داشته است. در همین راستا و برای پوشش و پیشگیری بیشتر از تحمیل هزینه های وارده بر کسبه و تجار، دادگستری خراسان رضوی در بخشنامه ای که آخر اردیبهشت ماه تنظیم و ابلاغ شده است، از استماع دعاوی «فسخ قرارداد اجاره و یا تعدیل اجاره بهاء و یا تعلیق آن» از سوی مستأجران سخن به میان آورده است. در ادامه متن این بخشنامه را خواهید خواند:

بخشنامه

«به کلیه واحدهای قضائی استان خراسان رضوی»

سلام‌علیکم؛

بطفا به ادامه مطلب مراجعه فرمایید...


موضوعات مرتبط: مطالب حقوقی
برچسب‌ها: فسخ اجاره به دلیل کرونافسخ اجاره با توجه به بخشنامه جدید

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 28 تير 1399 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : موسوی

با سلام .اگر مستاجر ملکی را اجاره و اثاثیه منزل را در آن قرار داده است، اما خود در منزل حضور ندارد و اجاره هم پرداخت نمی کند مالک باید چکار کند؟

پاسخ داده شد

با سلام و عرض ادب

با توجه به شروطی که در قرارداد خودتان قید کرده اید اقدامات مختلفی می توان انجام داد. بدون رویت قرارداد،  بدوا در شورای حل اختلاف با تقدیم دادخواست می توانید اجور معوقه را مطالبه کنید.

موفق و موید باشید



تاريخ : پنج شنبه 29 خرداد 1399 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

آیین‌نامه تعرفه حق‌الوکاله، حق‌المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری

مصوب ۱۳۹۸/۱۲/۲۸ رئیس قوه قضاییه

 

 

آیین‌نامه تعرفه حق‌الوکاله، حق‌المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری

در اجرای ماده ۱۹ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۳۳۳ و ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۷۹ و به پیشنهاد کانون وکلای دادگستری مرکز و مرکز وکلاء کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه “آیین‌نامه تعرفه حق الوکاله، حق‌المشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری به شرح مواد آتی است.

 

برای مواد تعرفه جدید بر روی ادامه مطلب کلیک کنید

 


موضوعات مرتبط: مطالب حقوقیاخبار حقوقی
برچسب‌ها: تعرفه حق الوکاله جدیدحق الوکاله جدید وکلاتعرفه وکلا جدیدتعرفه جدید حق الوکاله

ادامه مطلب
تاريخ : دو شنبه 29 ارديبهشت 1399 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

سوال : پوریا

سلام و خسته نباشید
من یه ماشین 405 مدل نود خیداری کردم ولی یک روز بعد از قول نامه واشر سر سیلنر ماشین می سوزه ( واشر زده) که بعد از 4 تا پنج روز که توی تعمییرگاه بود نزدیک به یک میلیون تومان خرجش کردم البته به غیر از واشیر خیلی از وسایل ماشین هم عوض کردم اجبار بود چون همینجوری سرهم بندی کرده بودند بعد از کلی هزینه که براش کردم از مالک قبل شکایت کردم که شکایت من به شورا حل اختلاف ارجاع داده شد و شورا من رو به کارشناس تامیین هزینه فرستاد که صد هزارتومان هم خرج کارشناس شد که کارشناس هم قیت 827000 هزار تومان هزینه براورد کرد که بعد از ان دوبار شکایت و تامین خواسته کردم که به شورا ارجاع داده شد حالا من میتوانم در این دعوی پیرز بشوم یا هرچه هزینه چه ماشین چه کارشناسی همه کردم دود میشه
اگه حالا راهنمایم بکنیم ممنون میشم

 

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب اگر در قولنامه تنظیمی خیار عیب را سلب نکرده باشید می توانید از باب ارش، خسارات وارده را دریافت کنید. البته قطعی نمیتوان بدون توجه به مفاد قرارداد و دادخواستی که ارایه کردید گفت نتیجه چه خواهد شد. موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستری

تاريخ : دو شنبه 25 فروردين 1399 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : خانم یلدا 

 

سلام. شوهرم درخواست تعدیل یا اعسار زد و قاضی حکم به پنج ماه یک سکه داد والان شوهرم مهریه را با وجود قسط بندی پرداخت نمی کند و پیش هر قاضی هم که میرم میگن دیگه حکم جلب رو برداشتن و با وجود این که شوهرم محکوم به پرداخت پنج ماه یک سکه شده ولی چون چیزی به اسم خودش ندارد میتواند مهریه ندهد و دیگر زندان هم ندارد الان تکلیف من چیست که حدود ده ماه است مهریه نگرفته ام؟ البته پیش پرداخت داده شده و قبلا سه ماه یک سکه بود که به دلیل دادخواست همسرم و به خاطر گرانی سکه به پنج ماه تغییر یافت ویکسال بعد
دوباره دادخواست داد یعنی امسال ولی قاضی با دادخواست ایشان موافقت نکدد و حکم به همان پنج ماه داد ولی خوب شوهرم پرداخت نمی کند لطفا من را در این باره راهنمایی کنی ممنون.در ضمن کل مهریه من 65سکه است .ف

پاسخ داده شد

 سلام و عرض ادب.در حال حاضر رویه دادگستری مشهد بدینمنوال است که فرمودین و حکم جلب صادر نمی کنند.النهایه شما دو راه حل در پیش دارید ، یا اینکه تا کشف اموال اعم از سپرده های بانکی یا اموال منقول و غیر منقول همسرتان صبر کنید ، یا مستندا به ماده 1130 قانون مدنی ، به دلیل عسر و حرجی که به شما وارد گردیده است از دادگاه تقاضای صدور حکم طلاق نمایید. باید منتظر بود تا دید نهایتا مسئولین قضایی چه برنامه ای در این خصوص در پیش خواهند گرفت. موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیخانواده و حضانت
برچسب‌ها: مهریهحکم جلب برای مهریهنحوه وصول مهریهرویه دادگاه های مشهد در خصوص مهریه

تاريخ : شنبه 3 اسفند 1398 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 مرادی : با سلام.من 7 ساله که با هسرم ازدواج کردم و متاسفانه همسرم عقیم تشخیص داده شده است.آیا می توانم همزمان دادخواست طلاق و اعسار از پرداخت مهریه بدهم.ممنون از زحمات شما 

 

جواب داده شد

 

با سلام و عرض ادب

رویه دادگاه ها متفاوت است.برخی از قضات اعتقاد دارند تا طلبکار(زوجه) طلب خودش را مطالبه نکرده پس امکان طرح دادخواست اعسار از پرداخت آن هم متصور نیست. از طرفی بیشتر محاکم با توجه به اوضاع و احوال هر پرونده داخواست اعسار از مهریه همزمان بادادخواست طلاق را قبول می کنند. به نظر میرسد با توجه به دلیل موجه(عدم امکان بارداری زوجه) شما ، دادگاه اعسار شما را نیز بپذیرد. موفق و موید باشید.


موضوعات مرتبط: سوالات حقوقی از وکیل دادگستریخانواده و حضانتطلاق و مهریه
برچسب‌ها: اعسار و طلاق همزمانطرح دعوای اعسار از مهریه و دادخواست طلاق همزمان

تاريخ : دو شنبه 30 دی 1398 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : حسنی 

سلام و خسته نباشید
طبق رای وحدت رویه 733،غرامت بر اساس شاخص بانک مرکزی می باشد یا پرداخت ثمن معامله به نرخ روز با نظر کارشناس رسمی دادگستری؟

 

پاسخ داده شد

 سلام و عرض ادب در خصوص رای وحدت رویه 733 ، رویه اکثر شعبه دادگاه های حقوقی محاسبه ارزش روز ملک بر اساس نظر کارشناس رسمی دادگستری می باشد.هرچند محدود شعباتی هم هستند که همچنان به دلیل مبهم بودن رای وحدت رویه فوق ، شاخص بانک مرکزی را مبنای محاسبه قرار می دهند. موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیاملاک
برچسب‌ها: ارزش روز ملک طبق رای وحدت رویه 733مبانی محاسبه قیمت روز ملک

تاريخ : شنبه 30 آذر 1398 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 

شناسنامه پرونده:

پرونده شماره 12 

 

ماه پنجم کارآموزی

 

تاریخ: 27/08/1393

 

دادگاه رسیدگی‌کننده: شعبه 31 دادگاه عمومی حقوقی مشهد مجتمع امام خمینی (ره)

 

کلاسه پرونده: 930145/31

 

شماره پرونده:9309985112600068

 

موضوع دعوی: دریافت خسارت تأخیر تأدیه چک

 

نتیجه رسیدگی: قرار رد دعوا

 

 

مشروح گزارش پرونده:


موضوعات مرتبط: نمونه گزارشات کارآموزی وکالت
برچسب‌ها: گزارش کارآموزیگزارش کارآموزان وکالتنمونه گزارش کارآموزی

ادامه مطلب
تاريخ : سه شنبه 28 آبان 1398 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : ندا روستا 

سلام.من یک فقره چک به مبلغ 30 میلیون تومان به همسرم دادم تا یک پراید بخرد و به نام من بزند.متاسفانه بعد ازبروز اختلاف ما از هم جدا شدیم و اکنون چک در دست آقایی هست که من نمی شناسم.دادخواست مطالبه وجه چک را داده است.حالا چه کار می توانم بکنم.لطفا راهنماییم کنید.ممنون

 پاسخ داده شد: 

سلام و عرض ادب

اولا شما میتوانید علیه همسر سابقتان طرح شکایت کیفری خیانت در امانت نمایید.در این خصوص از افرادی که در جریان امور شما بودند می توانید جهت ادای شهادت کمک بگیرید.

ثانیا ، درخصوص دعوای مطالبه وجه چک، اگر شخصی که اکنون دارنده چک می باشد نتوانید سوء نیت داشته ، متاسفانه می بایست مبلغ چک را در حق ایشان کارسازی و نهایتا بعد از اثبات خیانت در امانت از همسرتان هرچه داده اید باز پس گیرید.

موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقی
برچسب‌ها: اعسارخیانت در امانت چکمجازات خیانت در امانت

تاريخ : دو شنبه 28 مرداد 1398 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : داوود

با سلام به شما و خسته نباشید 2سال حبس برای کسی بریده شد .و با واخواهی متهم شد 23ماه حبس تعلیقی در یک سال .و با تجدید نظر شاکی شد فقط 1سال حبس تعلیقی به مدت 3سال .بعد شما بفرمایید که متهم میتونه اعتراض کنه یا حبسشو بخره یا عف بخوره و چقدر طول میکشه که بره زندان لطفا میشه واضع توضیح بدین ممنون از شما

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب؛ چنانچه حبس یا هرگونه مجازاتی تعلیق گردد، موجبی براب اجرای آن وجود ندارد یعنی به عبارت دیگر ، مجرم حبس و مجازات نمی شود ولیکن چنانچه در مدت تعلیق که در حکم آمده است، مرتک جرمی دیگر شود علاوه بر مجازات جرم جدید ، مجازات تعلیق شده نیز به مرحله اجرا در می آید و در هر حال، پس از پایان مدت تعلیق(3 سال) ، تمامی آثار جرم ارتکابی پاک خواهد شد.

موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: سوالات حقوقی از وکیل دادگستریکیفری
برچسب‌ها: تعلیق حبسحبس تعلیقیحبس تعلیقی چیست

تاريخ : شنبه 29 تير 1398 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 نمونه گزارش های دوران کارآموزی

 

شناسنامه پرونده

پرونده شماره 27

ماه دوازدهم کارآموزی

تاریخ 13/04/94

دادگاه رسیدگی‌کننده: شعبه 113 دادگاه کیفری 2 مشهد

شماره پرونده:9309985131901291

کلاسه پرونده: 940065

شاکی: شهرداری منطقه 12 مشهد

اقامتگاه: بلوار الهیه میدان ولیعصر (عج)

متشاکی: ............

اقامتگاه: مشهد-بلوار لادن-..............

تاریخ وقوع جرم: 20/04/93

محل وقوع جرم: مشهد - الهیه

موضوع: فک پلمپ غیرقانونی

 نتیجه پرونده: صدور حکم مبنی بر محکومیت

مشروح گزارش پرونده

 


موضوعات مرتبط: نمونه پرونده های حقوقی و کیفرینمونه گزارشات کارآموزی وکالت
برچسب‌ها: مجازات فک پلمپفک پلمپگزارش کارآموزی وکالتنمونه گزارش کارآموزی وکالت

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 30 خرداد 1398 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

سوال : فرشاد

با سلام و احترام
در منزل شخصی بنده ۴۰ لیتر مشروبات الکلی(شراب)دست ساز و ۳۰ گرم تریاک کشف شده و بنده از روی ترس و نداشتن تجربه اقرار به داشتن موارد مذکور کرده ام منتهی به قاضی عرض شد که فقط در حدود چهار تا پنج لیتر در منزل داشته ام و نتوانسته ام ثابت کنم که از‌روی عداوت و دشمنی چنین بلایی بسرم آمده است و در رای بدوی بنده در مورد تهیه و نگهداری مشروبات الکلی یک سال حبس ۷۴ ضربه شلاق و ۱۳۲۵۰ جریمه نقدی ذکر شده است و در مرحله مهلت ۲۰ روزه اعتراض به دادگاه تجدید نظر و فرستادن پرونده مواد مخدر به دادگاه انقلاب هستم، ۳۵ ساله و هیچگونه سابقه کیفری نداشته ام و میخواهم بدانم در دادگاه تجدیدنظر بقاضی چه حکمی صادر می کند؟

 

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب چنانچه سابقه کیفری موثری نداشته اید ، احتمال اینکه یکی از مجازات های شما (حبس ) ، تعلیق شود زیاد است.

موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیکیفری
برچسب‌ها: تعلیق مجازاتمشروبات الکیلیمجازات مشروبات الکی

تاريخ : سه شنبه 17 ارديبهشت 1398 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

سوال : نازنین

با سلام بنده 28 سال است که با شوهرم زندگی می کنم ایشان دو سال به من نفقه نداد و من وقتی بعد از 2 سال به او اعتراض کردم به دادگاه دادخواست طلاق داد و در شورای حل اختلاف فقط میگفت من نمی خواهم زندگی کنم و هیچ دلیل دیگری را نداشت ایا او می تواند به این سادگی من را طلاق دهد.

 

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب.با سلام شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به دعوی طلاق را ندارد. وظیفه شورا صلح و سازش است اگر موفق به سازش نشود پرونده را جهت رسیدگی به دادگاه خانواده می فرستد طلاق به درخواست مرد ساده نیست، مکلف به پرداخت کلیه حقوق زن اعم از مهریه و اجرت المثل و نفقه و جهیزیه می باشد.

موفق و موید باشید

 


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیخانواده و حضانت
برچسب‌ها: طلاق یک طرفهطلاق از طرف مرد

تاريخ : چهار شنبه 28 فروردين 1398 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : محمودی

سلام و عرض ادب.بنده مغازه دار هستم و چند دستگاه پوز دارم.آیا خرید مشتری با کارت بانکی سرقتی برای من مسئولیتی دارد یا خیر؟

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب.خیر. چنانچه قرائن و شواهد اطمینان آوری که نشان از سرقتی بودن کارت بانکی یا سارق بودن استفاده کننده در میان نباشد شما مسئولیتی نخواهید داشت.

موفق و موید باشید

 


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستری
برچسب‌ها: سرقت کارت بانکیخرید با کارت بانکی مسروقهمسئولیت فروشندگان در برابر کارت بانکی مسروقه

تاريخ : جمعه 10 اسفند 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 نمونه گزارش کارآموزی

شناسنامه پرونده

پرونده شماره 11

ماه چهارم کارآموزی

تاریخ: 14/08/93

دادگاه رسیدگی‌کننده: شعبه 119 دادگاه کیفری مشهد

شماره پرونده:9309985120200189

کلاسه پرونده: 931055/203

شاکی/شکات: مهدی .....

اقامتگاه شکات: مشهد/خیابان شیرازی ......

متشاکی: سالار ......

اقامتگاه: همدان

تاریخ وقوع جرم و محل وقوع آن: 29/6/93 خیابان شیرازی

موضوع: ورود به عنف به ملک غیر

 نتیجه پرونده: صدور حکم مبنی بر محکومیت

مشروح گزارش پرونده

گزارش اکیپ کلانتری 29/6/93

با سلام و احترام. مقارن در ساعت 17/20 مورخ 29/6/92 در پی اعلام مرکز پلیس 110 مبنی بر یک فقره دستگیری سارق در خیابان شیرازی 24 کوچه ستاری این‌جانب گ 1 بقالان در معیت س و حیدری در محل حاضر و فردی به نام مهدی ...... فرزند محمد متولد 1345 در محل حاضر و مدعی بودند که فردی به نام آقای سالار ..... فرزند احمد ساکن همدان که به داخل خانه رفته و در حال جستجو در بین کمدهای خانه بود که موقع متوجه شدن اهالی منزل موفق شدیم وی را در داخل اتاق حبس نماییم و به پلیس اطلاع دادیم. فرد مذکور با مداخله پلیس بازداشت و تحت‌الحفظ با رعایت موازین شرعی و قانونی به کلانتری منتقل گردید.

اظهارات شاکی داخل کلانتری 29/6/93

 سؤال: شکایت خود را مشروحاً بیان کنید

جواب: امروز بین ساعت 5 تا 6 وقتی با همسرم وارد خانه شدیم متوجه حضور شخصی در طبقه پایین شدیم که با متوجه شدن ما قصد فرار داشت که بنده در را روی ایشان بستم و به پلیس تماس گرفتم. با توجه به ورود غیرمجاز به منزلم و ایجاد رعب و وحشت در اهالی خانه ازجمله همسر و فرزندانم از ایشان شکایت دارم

سؤال: آیا مالی نیز به سرقت رفته است؟

جواب: خیر متهم فرصت سرقت پیدا نکرده ولی تمام کمدها را به دنبال پول و جواهرات به‌هم‌ریخته است

سؤال: اظهارات خود را چگونه گواهی می‌کنید:

جواب: گواهی می‌کنم

اظهارات متهم در کلانتری 29/6/93

سؤال: ضمن تفهیم ماده 129 و تبصره آن به گزارش مأمورین و شاکی برای سرقت وارد منزل شاکی شده و دستگیر شدید جرمتان به شما تفهیم می‌شود چه دفاعی دارید؟

جواب: بله قبول دارم. وارد منزل شاکی شدم جهت گرفتن غذا، درب منزل را زدم کسی پاسخگو نبود داخل اتاق‌خواب بودم که دستگیر شدم.

سؤال: آیا اعتیاددارید؟

جواب: خیر ندارم

سؤال: با توجه به اینکه شما پول کافی جهت خرید غذا همراه خودتان داشتید بازهم وارد منزل شاکی شدید؟

جواب: از حرم راه افتادم و برای خریدن غذا مغازه‌ای پیدا نکردم لذا وارد خانه شاکی شدم

سؤال: شما چرا وقتی دیدید کسی در منزل نیست بازهم وارد منزل شده و داخل اتاق‌خواب شدید؟

جواب: رفتم ببینم آیا آنجا غذایی هست که بردارم!

سؤال: اظهاراتت را چگونه گواهی می‌کنی؟

جواب: امضا می‌کنم

دستور قاضی کشیک 29/6/93

بسمه‌تعالی

1-    متهم تا وقت اداری فردا تحت نظر باشد

2-از متهم انگشت‌نگاری صورت گیرد

3-متهم فردا به مجتمع قضایی مربوطه اعزام و معرفی گردد.

4-وجوه اخذشده از متهم به‌حساب دادگستری موقتاً واریز گردد.

گزارش کلانتری 30/6/93

موضوع: اجرای دستور قاضی محترم کشیک

احتراماً در خصوص دستور قاضی محترم کشیک متهم به سرقت منزل سالار ......  شب گذشته در کلانتری تحت نظر قرار گرفت و از وی انگشت‌نگاری به عمل آمد. به علت ضیق وقت واریز وجوه مذکور به‌حساب دادگستری میسر نشد. علی‌هذا مراتب به همراه متهم و پرونده متشکله حاوی 7 برگ جهت استحضار و صدور اوامر به محضر اعزام و معرفی می‌گردد.

صورت‌جلسه دادسرا 30/6/93

سؤال: خود را معرفی نمایید و مفاد ماده و تبصره 129 اصلاحی قانون آیین دادرسی کیفری به شما تفهیم می‌شود مواظب اظهارات خود باشید.

جواب: از مفاد ماده 129 مطلع شدم. سالار ....... هستم 47 ساله اهل و ساکن همدان ........متأهل و فاقد سابقه کیفری.

سؤال: حسب شکایت شاکی و گزارش مرجع انتظامی شما متهم هستید به ورود به عنف به منزل شاکی به‌عنوان دفاع از خود هر مطلبی که دارید بیان کنید.

جواب: قبول دارم به دلیل اینکه گرسنه بودم برای گرفتن غذا بدون اجازه وارد منزل شاکی شدم و ایشان به بنده غذا داد و نمی‌دانم برای چه از بنده شکایت نموده است؟

سؤال: حسب شکایت شاکی و گزارش مرجع انتظامی شما متهم هستید به ورود به عنف به منزل اتهامت مجدداً به شما تفهیم شد برای آخرین دفاع هر مطلبی که دارید بیان کنید

جواب: قبول دارم وارد منزل شاکی شده‌ام ولی برای سرقت نرفتم برای گرفتن غذا رفتم

قرار کفالت به مبلغ 5 میلیون تومان برای متهم در تاریخ 30/6/93 صادر گردید و متهم به دلیل عجز از معرفی کفیل به زندان منتقل گردیده است

قرار مجرمیت 30/6/93

در وقت فوق‌العاده پرونده کلاسه فوق تحت نظر است. با اعلام ختم تحقیقات به شرح آتی مبادرت به صدور قرار می‌نماید:

در خصوص اتهام آقای سالار ........ فرزند احمد متولد 1350، فاقد سابقه محکومیت کیفری، متأهل و اهل همدان، بازداشت به دلیل عجز از معرفی کفیل دایر بر ورود به عنف به منزل شاکی موضوع شکایت آقای مهدی ........ با عنایت به دلایل 1- شکایت شاکی 2- گزارش مرجع انتظامی 3- اقرار صریح متهم بزه انتسابی نام‌برده محرز و مسلم است. علی‌هذا قرار مجرمیت وی صادر و مراتب در اجرای بند ز «و» ک» ماده 3 قانون اصلاحی تشکیل اعلام می‌گردد.

در تاریخ 30/6/93 دادیار اظهارنظر با قرار مجرمیت موافقت نموده است

کیفرخواست 30/6/1393

نام سالار ....... نام پدر احمد متولد 1350 متأهل باسواد شغل کارگر فاقد سابقه اهل و ساکن همدان بازداشت با قرار کفالت اتهام ورود به عنف به منزل شاکی

با توجه به شکایت شاکی آقای مهدی ....... و مرجع انتظامی و اظهارات نامبرده فوق‌الذکر با توجه به دلایل و مستندات پرونده به شرح فوق در تاریخ 29/6/93 مرتکب اعمال مجرمانه گردیده است لذا طبق مقررات ماده 694 قانون تعزیرات برای نامبرده درخواست مجازات می‌گردد.

در تاریخ 31/6/93 پرونده به مجتمع امام خمینی ارسال گردیده که پس از ثبت به شعبه 119 دادگاه جزایی ارجاع شده است.

رسیدگی برای تاریخ 14/8/93 ساعت 9:30 تعین گردیده و مدیر دفتر با ارسال نامه به زندان تقاضای اعزام زندانی تحت‌الحفظ در تاریخ مقرر را تقاضا نموده است.

اخطاریه جهت حضور شاکی در تاریخ 14/8/93 به شاکی ابلاغ واقعی گردیده است.

صورت‌جلسه دادگاه 14/08/1393 (کارآموز در جلسه حضور دارد)

به تاریخ فوق‌الذکر در وقت مقرر شعبه 119 دادگاه به تصدی امضاکننده ذیل تشکیل و پرونده کلاسه فوق تحت نظر است و ملاحظه می‌گردد متهم به نام سالار ...... تحت‌الحفظ از زندان اعزام و حضور دارد و شاکی آقای مهدی ....... حضور ندارد درحالی‌که ابلاغ واقعی به ایشان صورت گرفته است. نماینده محترم دادستان نیز حضور دارد و با قرائت کیفرخواست اظهار می‌دارد وفق کیفرخواست صادره از دادگاه تقاضای مجازات متهم را دارد.

سؤال: خطاب به متهم حاضر، اتهامت دائر بر ورود به عنف به منزل شاکی مهدی ...... ضمن تفهیم مفاد ماده 129 قانون آیین دادرسی کیفری از خودتان دفاع کنید.

جواب: از مفاد ماده فوق مطلع شدم. اتهام را قبول دارم اشتباه کردم.

سؤال: چه مدت زندان هستید

جواب: مدت 2 ماه است که در زندان هستم.

سؤال: خطاب به متهم، اتهامت به شرح فوق مجدداً به شما تفهیم می‌شود برای آخرین دفاع چه مطلبی دارید؟

جواب: حرفی ندارم همان‌که بود گفتم، اشتباه کردم از دادگاه تقاضای تخفیف‌دارم.

رأی دادگاه:

باملاحظه مندرجات پرونده و ادله موجود دادگاه ختم رسیدگی را اعلام و با استعانت از خداوند متعال و تکیه‌بر شرف و وجدان مبادرت به صدور رأی می‌نماید:

رأی دادگاه:14/08/1393

به‌موجب کیفرخواست شماره 2255 صادره از مرجع قضایی امام خمینی (ره) آقای سالار...... فرزند احمد متولد 1350 متأهل شغل آزاد و فاقد سابقه اهل و ساکن همدان بازداشت به علت عجز از معرفی کفیل متهم است ورود به عنف به منزل شاکی آقای مهدی...... با عنایت به جامع اوراق پرونده و تحقیقات به‌عمل‌آمده، گزارش مرجع انتظامی، نحوه دستگیری، شکایت شاکی، اقرار صریح متهم در محضر دادگاه و کیفرخواست صادره من‌حیث‌المجموع جرمش محرز است. بر این اساس دادگاه مستندا به ماده 694 قانون مجازات اسلامی از نوع جرائم درجه 5 ماده 19 قانون جدید مجازات اسلامی وی را به تحمل 6 ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشتی محکوم می‌نماید. این رأی حضوری و ظرف مدت 20 روز پس از ابلاغ قابل‌تجدید نظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان است.

تمایلات حقوقی کارآموز

ازنظر شکلی

به‌موجب ماده 18 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1378 ضابطین دادگستری به‌محض اطلاع از وقوع جرم، در جرائم مشهود تمامی اقدامات لازم را به‌منظور حفظ آلات و ادوات و آثار جرم و جلوگیری از فرار متهم و یا تبانی، معمول و تحقیقات مقدماتی را انجام و بلافاصله به اطلاع مقام قضایی می‌رسانند. به‌موجب بند 4 و 6 ماده 21 که موارد جرم مشهود را احصا نموده متهم پرونده حاضر در حین انجام جرم دستگیر گردیده است. ملاحظه می‌شود که مواد 18 و 19 و 21 به‌درستی انجام‌شده و با توجه به مشهود بودن جرم ضابطین نسبت به تحقیقات اولیه اقدام کرده و سریعاً و در همان روز پرونده و متهم جهت تعیین تکلیف نزد مقام قضایی فرستاده‌شده است.

به‌موجب ماده 20 قانون آیین دادرسی کیفری ضابطین موظف‌اند در اسرع وقت و در مدتی که مقام قضایی تعیین می‌نماید نسبت به تکمیل پرونده اقدام کنند، ملاحظه می‌شود که پس از حضور متهم نزد قاضی محترم کشیک، دستورات ایشان توسط مأمورین بدون فوت وقت نسبت به انجام و تکمیل پرونده اقدام نموده و ایرادی نسبت به روند جریان پرونده در این مورد وارد نیست.

مقررات ماده 26 و 27 قانون فوق ناظر به ارجاع پرونده‌ها در دادگاه‌هایی که شعب متعدد دارند و همچنین نحو انجام تحقیقات لازم به‌درستی رعایت گردیده است. مفاد ماده 61 ناظر بر سرعت عمل در تحقیقات مقدماتی به نحو مطلوبی با توجه به اینکه متهم پرونده به دلیل عجز از معرفی کفیل زندانی گردیده است رعایت گردیده است.

به‌موجب ماده 65 قانون فوق‌الذکر و بنده ب آن‌یکی از جهات شروع به تحقیقات و رسیدگی اعلام و اخبار ضابطین دادگستری است و در این مورد با توجه به اینکه اکیپ کلانتری نسبت به‌صورت جلسه اقدام نموده‌اند لذا جهات قانونی برای شروع به جرم نیز به‌درستی رعایت شده است. مفاد مواد 69 و 129 به‌درستی توسط مقامات قضایی رعایت گردیده است.(باید یادآوری شود که چاپ مواد اخیرالذکر بروی برگ مخصوص بازجویی بدون اینکه کاملاً به متهم تفهیم شود کافی به مقصود و تأمین نظر مقنن نیست، علی‌هذا ملاحظه می‌شود در تمام موارد بدون اینکه مفهوم مواد برای متهمین علی‌الخصوص متهمین بی‌سواد قرائت شود قضات دادسرا و دادگاه به‌صرف امضا متهم روبروی محل مخصوص در فرم چاپی از خود رفع تکلیف می‌نمایند.)

یکی دیگر از مواردی که متأسفانه در تمام شعب جزایی مشهد ملاحظه می‌شود تخلف قضات از بند ج ماده 14 قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب مصوب 73 و اصلاحات سال 81 آن است. به‌موجب بند ج این ماده که مقرر می‌دارد «دادگاه‌های عمومی جزایی و انقلاب با حضور ریس دادگاه یا دادرس علی‌البدل و دادستان یا معاون او یا یکی از دادیاران به تعیین دادستان تشکیل می‌گردد و فقط در جرائم مندرج در کیفرخواست وفق قانون آیین دادرسی مربوط رسیدگی می‌نماید و انشاء رأی پس از استماع نظریات و مدافعات دادستان یا نماینده او وفق قانون بر عهده قاضی دادگاه است». فلسفه وجودی ماده مرقوم و حضور دادستان دفاع از بزه دیده، اجتماع و گاها خود متهم است. به‌عبارت‌دیگر در امور جزایی جامع نیز یک‌طرف دعوا قرار دارد و این دادستان یا نماینده اوست که به نمایندگی جامعه در جلسه رسیدگی حضور پیداکرده و بدون حضور نماینده محترم دادستانی مصداق ضرب‌المثل «یک‌طرفه به قاضی رفتن» است. لذا با توجه به نص صریح قانونی بدون حضور شخص دادستان شرایط رسیدگی فراهم نبوده و جلسه باید تجدید گردد. ولی در تمام پرونده‌های جزایی ملاحظه می‌شود که قضات شریف دادگستری به جهت پوشش دادن کمبودهای اداری و کارکنانی قوه عظیم قضاییه گردن خود را بسته و با ذکر جمله «نماینده دادستان حضور دارد و اعلام می‌نماید وفق کیفرخواست صادره درخواست مجازات متهم را دارد!» به‌جای دادستان سخن گفته و نوعی از عدالت خارج می‌شوند. لذا اعتقاد راسخ دارم که رسیدگی دادگاه‌ها بدون حضور نماینده دادستان به‌هیچ‌وجه قانونی نیست.

یکی از مهم‌ترین مراحل در رسیدگی‌های کیفری اخذ تأمین مناسب از متهم پس از تفهیم اتهام در دادسرا است که به‌موجب بند ح ماده 3 قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب با اصلاحات آن بازپرس راسا یا به تقاضای دادستان می‌تواند قرار تأمین مناسب اخذ کند در ماده 32 1 قانون آیین دادرسی کیفری انواع تأمین کیفری احصا گردیده و از الزام به حضور با قول شرف که سهل‌ترین نوع قرار تا بازداشت موقت، سخت‌ترین نوع قرار متغیر است ذکر گردیده و قاضی تحقیق موظف است با توجه به اهمیت جرم ارتکابی که ماده 134 قانون امر بدان نموده است یکی ازاین‌قرارها را در حق متهم اعمال نماید. فلسفه اخذ تأمین پس از تفهیم اتهام همان‌طور که در خود ماده 32 1 نیز ذکر گردیده، دسترسی به متهم و حضور به‌موقع وی، در موارد لزوم و جلوگیری از فرار یا پنهان شدن یا تبانی با دیگری است. ملاحظه می‌گردد که قاضی محترم دادسرا نیز با توجه به نوع اتهام (ورود به عنف برای سرقت) قرار حضور با تعیین وجه الکفاله به مبلغ ده میلیون تومان صادر نموده و به نظر می‌رسد تناسب بین جرم ارتکابی و تأمین اخذشده نیز رعایت گردیده است در این قسمت از رسیدگی نیز موازین قانونی رعایت گردیده و خدشه‌ای نسبت به نحو رسیدگی وارد نیست. ملاحظه می‌شود در پرونده مبحوث عنه متهم به دلیل عجز از معرفی کفیل در مرحله دادسرا به‌تصریح ماده 138 به زندان فرستاده‌شده است.

شقوق «ک» و «ل» و «م» ماده 3 قانون تشکیل به‌درستی رعایت شده لیکن تنها ایرادی که می‌توان به کیفرخواست صادره گرفت مربوط به عدم ذکر دلایل اتهام است، صدر بند «م» ماده 3 قانون تشکیل قانون‌گذار از لفظ «باید» استفاده نموده و این لفظ به معنای الزام به انجام‌وظیفه است و نه اختیار، مع‌هذا ملاحظه می‌شود در بخش مربوط به دلایل اتهام، دادستان (دادیار اظهارنظر) با ذکر «به شرح متن قرار مجرمیت» از خود رفع تکلیف نموده است و از آن‌طرف ملاحظه می‌شود قضات محترم دادگاه‌ها بدون اینکه پرونده را کامل موردمطالعه قرار دهند فقط به متن کیفرخواست توجه نموده و بر مبنای آن تصمیم‌گیری می‌نمایند هرچند این کوتاهی قضات در مطالعه کامل پرونده برخلاف انصاف و عدالت قضایی است ولیکن قضات دادسرا با عدم ذکر دلایل اتهام بنزین به آتش این مشکل می‌ریزند.

ملاحظه می‌شود در این رسیدگی ظرف کمتر از 2 ماه پرونده منجر به تصمیم نهایی در دادسرا و دادگاه گردیده و نوبت به ابقا قرار نرسیده است زیرا به‌موجب بند ط ماده 3 قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب که تصریح دارد «هرگاه در جرائم در صلاحیت دادگاه کیفری استان تا 4 ماه و در سایر جرائم تا 2 ماه به علت صدور قرار تأمین متهم در بازداشت باشد و پرونده اتهامی وی منتهی به تصمیم نهایی در دادسرا نشده باشد، مرجع صادرکننده قرار مکلف به فک یا تخفیف قرار تأمین است مگر اینکه جهات قانونی یا علل موجهی برای بقا قرار تأمین صادرشده وجود داشته باشد که در این صورت با ذکر علل و جهات مزبور قرار ابقا می‌شود و متهم حق دارد ظرف مدت 10 روز از تاریخ ابلاغ به وی حسب مورد به دادگاه عمومی یا انقلاب محل شکایت نماید.»

. ماده 9 قانون تشکیل ناظر به مستدل بودن آرای دادگاه‌ها رعایت گردیده است. در پایان صرف‌نظر از ایرادی که در بالا مربوط به الزام دادستان به حضور در دادگاه‌ها و دفاع از کیفرخواست که فعلاً علی‌الظاهر رویه بر عدم حضور نماینده دادستان است ازنظر شکلی چه در مرحله دادسرا و کلانتری و چه در مرحله دادگاه شرایط و مقررات قانونی به‌درستی رعایت گردیده و دادنامه ازنظر شکلی با اشکال مواجه نیست.

ازنظر ماهوی

در پرونده مبحوث عنه ملاحظه می‌گردد متهم به نام سالار محمدی باملاحظه باز بودن درب خانه شاکی وارد خانه شده و در اتاق‌خواب درحالی‌که کمدهای داخل اتاق را به هم زده و در حال بررسی بوده توسط شاکی و دیگران دستگیر می‌شود. در مراحل دستگیری و نزد مأمورین و در دادسرا نزد بازپرس متهم مدعی می‌شود که چون گرسنه بوده‌ام به درب خانه شاکی رفتم و ملاحظه کردم درب خانه باز و در خانه کسی نیست لذا برای یافتن غذا وارد خانه شدم و در اتاق‌خواب بودم که دستگیر شدم! بازپرسی محترم با توجه به اقرار صریح و دفاعیات بلا وجه متهم قرار مجرمیت وی را صادر و دادستان نیز ضمن مایید قرار صادره با صدور کیفرخواست مبنی بر ورود به عنف مستندا به ماده 694 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات تقاضای مجازات متهم را نموده است و دادگاه نیز طبق کیفرخواست صادره و اقرار صریح متهم در محضر دادگاه با عنایت به عدم سوءسابقه متهم وی را به حداقل مجازات قانونی ورود به عنف 6 ماه حبس تعزیری محکوم نموده است.

در بررسی این پرونده مهم‌ترین ایرادی که به نظر می‌رسد ماهیت فعل انجام‌شده از طرف محکوم‌علیه است. در مراحل مقدماتی رسیدگی در دادسرا جرم ورود به عنف به متهم تفهیم اتهام گردیده است و قرار مجرمیت و کیفرخواست نیز با همین عنوان صادر گردیده ولیکن با مداقه در ماده‌قانونی مورد استناد دادگاه و جریان پرونده به دلایل ذیل اعتقاد نگارنده بر این است که ابتدا امر دادسرا به‌اشتباه از جرم «سرقت» به سمت جرم «ورود به عنف به ملک غیر» تغییر مسیر و با تطبیق غیراصولی فعل انجام‌شده با ماده 694 موجبات صدور کیفرخواست و متعاقباً عدم توجه قاضی به ماهیت جرم صورت گرفته حکمی خلاف قانون را صادر نموده‌اند.

1-به‌موجب ماده 694 که عنصر قانونی جرم ورود به عنف به ملک غیر را توشیح می‌نماید تصریح‌شده «هرکس در مسکن یا منزل دیگری به عنف یا تهدید وارد شود به مجازات شش ماه تا سه سال محکوم می‌شود و ...» پس ارکان ارتکاب این جرم به ترتیب 1- موضوع جرم: منزل يا مسكن محل وقوع اين جرم است منزل در لغت به معناي سراي و خانه است و مسكن به معناي محل سكونت، جاي باش، منزل و مقام آمده است و وجود وسایل زندگی بهترین شاخص مسکونی بودن محل است. 2- رفتار مرتكب: عبارت است از ورود به منزل ديگري كه همراه با عنف و تهديد باشد پس ورود تنها با فعل قابل تحقق است و عنف اعم از مادي و معنوي است. به‌هرحال هتک حرمت منزل دیگری باید به‌صورت غیرمتعارف و غیرمعمول صورت گرفته باشد. مصادیق افعال غیرمتعارف یا غیرمعمول ممکن است عملیات متقلبانه از طریق هجوم، حمله، تهدید، کتک‌کاری، اجبار و یا اکراه باشد. عملیات متقلبانه نیز شامل هر نوع حیله یا تقلبی است می‌گردد که منتهی به داخل شدن و حضور در منزل دیگری با فریب ساکن قانونی یا کسی که در غیاب مالک از منزل نگهداری می‌کند.

2-    مهم‌ترین عنصر تحقق جرم ورود به عنف به ملک غیر قید  به عنف» است که در فرهنگ لغت معین به معنای قساوت و درشتی و در برابر مدارا و رفق به‌کاربرده می‌شود. قهر و غلبه، عنف، تهدید، اجبار و اکراه که در قوانین کیفری به کار می‌رود فاقد تعریف قانونی است بنابراین باید به معنای لغوی و عرفی آن‌ها مراجعه کرد و ازنظر اهل لغت و در اصطلاح حقوقی این واژه‌ها معمولاً به‌صورت مترادف به کار می‌روند.

 

 عنف در ماده ۶۹۴ قانون مجازات اسلامی همان قهر و غلبه در ماده‌قانون مجازات اسلامی ۶۹۱ است و به معنای آن است که هنگام ورود به ملک، مانعی وجود داشته باشد و مرتکب برای برداشتن مانع، از اعمال خشونت‌آمیز و غیرعادی استفاده کند.

شرط تحقق عنف و تهدید آن است که خشونت و تهدید بر مقاومت محنی علیه یا مانع غلبه پیدا کند.

خلاصتا بابیان موارد بالا این اعتقاد در نگارنده به وجود آمده با توجه به اینکه در این پرونده متهم با مشاهده باز بودن درب منزل شاکی و عدم حضور ساکنین، بدون هیچ‌گونه قهر و غلبه‌ای وارد منزل گردیده و درنتیجه عنصر عنف و عدوان مفقود است و استناد به ماده 694 قانون مجازات اسلامی و محکومیت متهم به جرم «ورود به عنف به ملک غیر» محقق نگردیده است.

ولیکن با بررسی در محتوای پرونده و اقرار صریح متهم و نحو دستگیری متهم نشان از قصد مجرمانه سرقت را محرز می‌نماید و ازآنجاکه قبل از ربودن مال به دلیل وجود عامل خارج از اراده (حضور شاکی و دستگیری متهم) قصدش عقیم مانده است مستندا به ماده 122 قانون مجازات اسلامی جدید که مقرر می‌دارد هرکس قصد ارتکاب جرمی کرده و شروع به انجام آن نماید، لیکن به‌واسطه عاملی خارج از اراده او قصدش معلق بماند به شرح زیر مجازات می‌گردد

الف:...

ب: در جرائمی که مجازات قانونی آن قطع عضو یا حبس درجه چهار است به حبس تعزیری درجه پنج

ج: در جرائمی که مجازات قانونی آن شلاق حدی یا حبس تعزیری درجه پنج است به حبس تعزیری درجه شش

به نظر می‌رسد مجازات متناسب با فعل ارتکابی متهم در این پرونده شروع به جرم سرقت است.

در پایان با توجه به توضیحات معنونه فوق اعتقاد بر غیرموجه بودن رأی با موازین و مقررات قانونی دارد و حکم درخور نقض در مرحله تجدیدنظر است.

 

 

 


موضوعات مرتبط: نمونه گزارشات کارآموزی وکالت
برچسب‌ها: نمونه گزارشات کارآموزی وکالتنمونه گزارش کارآموزیورود به عنفنمونه گزارش کیفری ورود به عنف

تاريخ : چهار شنبه 8 اسفند 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : رحمانی 

 

با سلام بنده رو به جرم نگهداری مشروب خارجی 200 میلیون جریمه و یک سال حبس تعزیریمحکوم کردند حتی در تجدید نظر و حکم قطعی شده  سوال: در اجرای احکام امکان در خواست جایگزینی حبس وجود داره از قاضی اجرا یا خیر 
سوال:تقاضای تقسیط مجازات کنم با اینکه به اون صورت اموالی ندارم و شغلی هم ندارم ممکنه به چه صورت تقسیط بشه؟ ممنون

 

 

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب در خصوص حبس ؛ خیر امکان جابجایی نیست.فقط اگر سابقه حبس و استفاده از آزادی مشروط نداشته اید می توانید پس از تحمل یک سوم میزان کل حبس تعیینی ، تقاضای آزادی مشروط نمایید. در خصوص تقسیط جریمه نیز بستگی به دادگاه صادر کننده رای بدوی دارد. شما در هر حال تقاضای تقسیط بدهید. موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیکیفری
برچسب‌ها: آزادی مشروط-شرایط تبدیل حبسخرید حبسمجازات های جایگزین

تاريخ : شنبه 29 دی 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : ایوبیان

زوجه مهریه خود را از طریق اجرای ثبت مطالبه نموده، اجرائیه صادر و به نشانی زوج ابلاغ شده است. زوجه در راستای بازداشت اموال ،ودیعه منزل زوج را نزد موجر توقیف می نماید اما زوج در فاصله بین ابلاغ توقیفی به موجر، با مراجعه به موجر قرارداد اجاره را فسخ نموده و ودیعه را مسترد می کند. آیا این از موارد مشمول ماده 4 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی است؟ کلاً آیا برای چنین عملی در قوانین مجازاتی تعیین شده یا خیر؟ با تشکر فراوان

 

پاسخ داده شد

 


چون موجر در اینگونه امور که مال مورد رهن نزد او از طرف دادگاه توقیف شده و به عنوان امین نزد او نگهدار می شود لذا اگر مال مورد امانت را به مالک آن مسترد کرد

مصداق خیانت در امانت است و علاوه بر مجازات باید به آن میزان جبراخسارت نسبت به طلبکار کند

موفق و موید باشید


برچسب‌ها: توقیف اموالتوقیف ودیعهتوقیف پول رهن

تاريخ : یک شنبه 25 آذر 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : هادی

با سلام و وقت بخیر
ضمن تشکر از رهنمودهای ارزشنمند جنابعالی ، سوألی داشتم از خدمتتون : 
حدود ۲ ماه پیش همسر بنده با خودرو خودشان تصادفی داشتند که مقصر حادثه نبودند و گزارش پلیس هم همین را عنوان کرده و خسارت از طریق بیمه به همسرم داده شد . بدلیل اذیتی که مقصر حادثه ایجاد کرد تصمیم گرفتیم هزینه افت قیمت ماشین رو قانونی مطالبه کنیم . 
تشکیل پرونده انجام شد و کارشناس پس از بازدید و ارائه گزارش افت قیمت را به میزان ۱۰% قیمت کارخانه (معادل ۳.۵ میلیون تومان) اعلام کردند ، سوال بنده به ۲ قسمت تقسیم میشود ، اول آنکه افت قیمتی  که نمایشگاه اتومبیل اعلام کردند حدود ۵ تا ۶ میلیون تومان هست ، آیا میتوان با کارشناسی مجدد قیمت را از ۳.۵ میلیون بالاتر کارشناسی نمود ؟ دوم اینکه شنیده ام که در ارائه دادخواست مقصر حادثه هزینه افت به همراه هزینه کارشناسی و بخشی از هزینه های وکالت برعهده ایشان قرار میگیرد . چنانچه صحیح است چه میزان از هزینه وکالت را میتوان از مقصر حادثه دریافت کرد ؟ با تشکر

 

پاسخ داده شد.

با سلام و عرض ادب.
اگر مهلت اعتراض به قرار کارشناسی تمام نشده است می توانید تقاضا کنید هیئت سه نفره کارشناسان به موضوع رسیدگی و اظهار نظر کنند.
بله ، چنانچه در دعوا شما پیروز شوید ، هزینه دادرسی و هزینه کارشناسی و مبلغی از حق الوکاله وکیل از محکوم علیه همراه با اصل خواسته اخذ و به شما داده خواهد شد.میزان دقیق حق الوکاله بستگی به میزان اصل خواسته یا خواسته تعیین شده نهایی خواهد داشت.موفق و موید باشید.

موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستری
برچسب‌ها: خسارت خودروافت قیمت خودرو در تصادفمطالبه افت قیمت خودرومطالبه خسارت خودرو

تاريخ : سه شنبه 22 آبان 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : عبدالنور

سلام وخسته نباشی من ز صاحب نمایشگاه یک ماشین 405تویوفایو گرفتم برام گفت بدون رنگ هسته ومنم حرفشو قبول کردم نبردم کارشناس رنگ وبعد از دوروز فهمیدم که ماشین چپی هسته وبردم ماشینو نمایشگاه تا تحویل بدم ولی تحویل نگرفت وبعد قوانامه را دستکاری کرد من بهش 23میلیون تومان داده بودم وچهار میلیون را بعد از سند بنامم زد بدهم براش و من حالا چکارکنم اگه میشه راه حل را یاد بدهین ممنون میشم

 

پاسخ داده شد:

سلام و عرض ادب چند راهکار وجود دارد از جمله فسخ معامله و یا گرفتن خسارت مابه التفاوت ماشین(ارش) ولی ابتدائا باید قرارداد و مفاد اون روئت مطالعه شود.پیشنهاد میکنم قبل از هر اقدامی به یکی از همکاران وکیل در شهر خود مراجعه کنید تا متحمل ضرر بیشتری نشوید.موفق و موید باشید.


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقی

تاريخ : دو شنبه 30 مهر 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : رحمانی

با سلام بنده رو به جرم نگهداری مشروب خارجی 200 میلیون جریمه و یک سال حبس تعزیریمحکوم کردند حتی در تجدید نظر و حکم قطعی شدهسوال: در اجرای احکام امکان در خواست جایگزینی حبس وجود داره از قاضی اجرا یا خیر 
سوال:تقاضای تقسیط مجازات کنم با اینکه به اون صورت اموالی ندارم و شغلی هم ندارم ممکنه به چه صورت تقسیط بشه؟ممنون

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب در خصوص حبس خیر امکان جابجایی نیست.فقط اگر سابقه حبس و استفاده از آزادی مشروط نداشته اید می توانید پس از تحمل یک سوم میزان کل حبس تعیینی ، تقاضای آزادی مشروط نمایید. در خصوص تقسیط جریمه نیز بستگی به دادگاه صادر کننده رای بدوی دارد. شما در هر حال تقاضای تقسیط بدهید. موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیکیفری
برچسب‌ها: مشروبات الکلیجازات مشروباط الکلیجریمه نگهداری مشروبات الکلی

تاريخ : شنبه 24 شهريور 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : مهدی

سلام‌و عرض خسته نباشید از این جانب یه نیم‌لیتر مشروب خارجی ۴۳ درصد در خانه گرفتن حکم‌قاضی رو میخواسم بدونم برای این نیم‌لیتر چیه 

 

پاسخ داده شد

 

 سلام و عرض ادب . احتمالا به جریمه نقدی تا 3 برابر ارزش عرفی مشروبات الکلی محکوم خواهید شد. موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستری
برچسب‌ها: مجازات نگهداری مشروبات الکلیجریمه نقدی نگهداری مشروبات الکلیمیزان جریمه نقدی مشروبات الکلی

تاريخ : یک شنبه 21 مرداد 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

  سوال : احمد

ا سلام و خسته نباشید اینجانب مدیریت یک آپارتمان 8 واحدی را بر عهده داشته که قریب به سی سال از عمر آن می گذرد و با توجه به فرسودگی ساختمان (سیم کشی های برق، لوله های آب و ...) و نداشتن بادبند زلزله فاقد امنیت و ساکنین را با مشکلات عدیده مواجه نموده است. از 8 نفر مالک ساختمان تنها یک واحد با تخریب و بازسازی مجدد ساختمان و به شیوه ای اصولی مخالفت می نماید و سایرین را با مشکل مواجه نموده است. حال با توجه به اینکه ساختمان مذکور در بافت فرسوده قرار نداشته (واقع در منطقه 2 تهران می باشد) آیا این امکان وجود دارد که بتوان به لحاظ قانونی در این رابطه اقدامی به عمل آورد یا خیر ؟ 

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب.با شرایط و ترتیبات مقرر در ماده 13 قانون تملک آپارتمان ها(پایان عمر مفید ساختمان طبق نظر هیئت کارشناسی و بیم خطر جانی و مالی) با درخواست اکثر و تامین مسکن استیجاری مناسب برای مالکین مستنکف امکان صدور حکم وجود دارد.موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: سوالات حقوقی از وکیل دادگستری
برچسب‌ها: مدیر ساختمان-اختیارات مدیر ساختمانتخریب آپارتمان فرسوده

تاريخ : یک شنبه 24 تير 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

  سوال : احمد

ا سلام و خسته نباشید اینجانب مدیریت یک آپارتمان 8 واحدی را بر عهده داشته که قریب به سی سال از عمر آن می گذرد و با توجه به فرسودگی ساختمان (سیم کشی های برق، لوله های آب و ...) و نداشتن بادبند زلزله فاقد امنیت و ساکنین را با مشکلات عدیده مواجه نموده است. از 8 نفر مالک ساختمان تنها یک واحد با تخریب و بازسازی مجدد ساختمان و به شیوه ای اصولی مخالفت می نماید و سایرین را با مشکل مواجه نموده است. حال با توجه به اینکه ساختمان مذکور در بافت فرسوده قرار نداشته (واقع در منطقه 2 تهران می باشد) آیا این امکان وجود دارد که بتوان به لحاظ قانونی در این رابطه اقدامی به عمل آورد یا خیر ؟ 

پاسخ داده شد

عرض ادب و احترام.با شرایط و ترتیبات مقرر در ماده 13 قانون تملک آپارتمان ها(پایان عمر مفید ساختمان طبق نظر هیئت کارشناسی و بیم خطر جانی و مالی) با درخواست اکثر و تامین مسکن استیجاری مناسب برای مالکین مستنکف امکان صدور حکم وجود دارد.موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: سوالات حقوقی از وکیل دادگستری
برچسب‌ها: مدیر ساختمان-اختیارات مدیر ساختمانتخریب آپارتمان فرسوده

تاريخ : یک شنبه 24 تير 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : محمد

 

سلام
سوال بنده اینه که یه چک دو امضا دارم. آیا می توانم تنها از یکیشون شکایت کنم و تمام مبلغ چک از همون یه نفر مطالبه کنم.
با تشکر

 

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب . در خصوص اسناد تجاری از قبیل چک و سفته اصل بر تضامنی بودن مسئولیت امضاکنندگان می باشد.لذا دارنده این قبیل اسناد می تواند تمام مبلغ مندرج در آن را از هر کدام از امضاکنندگان که مایل باشد بگیرد و طرف مقابل حق اعتراضی ندارد . موفق و موید باشید

 


موضوعات مرتبط: سوالات حقوقی از وکیل دادگستری
برچسب‌ها: اصل تضامنی بودن اسناد تجاریماهیت امضا چکمسئولین چک

تاريخ : پنج شنبه 17 خرداد 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 

سوال : مولایی

مبایعه نامه معتبر است یا وکالت نامه محضری در خرید ملکی که در رهن بانک نیز میباشد؟در صورتی که وکالت نامه اول وجود داشته باشد از مالک اصلی و بعد وکالت نامه دوم از وکالت نامه اول به نفر سوم انتقال کلیه اختیارات زده شود،وکالت نامه اول از اعتبار ساقط میشود ؟ وکالت نامه اول سندیت دارد؟در صورت فروش ملک با وکالت نامه اول که بدون اطلاع نفر دوم که به ایشان وکالت نامه انتقال پیدا کرده است امری غیر قانونی است؟سند تنظیمی مورد قبول است یا باطل میباشد؟

 

پاسخ داده شد :

سلام و عرض ادب .اصولاً وکالت دلیل و مدرک بیع نبوده و اعتبار آن در حد توکیل است پاسخ سئوال شما در قسمت اخیر منفی است(البته در حد وکالت و اسناد وکالت) و الا باستناد به اسناد عادی خرید و فروش که معمولاً مقارن تنظیم سند وکالت ، تنظیم و رد و بدل می شود امکان طرح شکایت کلاهبرداری و فروش مال غیر وجود خواهد داشت.موفق و موید باشید

 

 


برچسب‌ها: وکالت نامه های عادی فروشاعتبار وکالت در فروش

تاريخ : چهار شنبه 19 ارديبهشت 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : احسان

سلام.جریمه 40 لیتر شراب چقده؟

 پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب. معمولا 5 برابر ارزش عرفی نوع شراب. موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: سوالات حقوقی از وکیل دادگستری
برچسب‌ها: جریمه مشروبجریمه نقدی حمل و نگهداری مشروبات الکلیجریمه مشروبات الکلیجزای نقدی مشروبات الکلی

تاريخ : یک شنبه 19 فروردين 1397 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : رحمانی

 

درود 
ممکن است در دادگاه تجدید نظر میزان جریمه عرفی رو هم کم کنن؟؟؟مثلا5 برابر کمترش بکنن مثلا 3 برابر یا فقط حبس ممکن کم بشه؟؟

 

پاسخ داده شد 

سلام و عرض ادب. معمولا اگر ارفاقی در دادگاه تجدید نظر بخواهند بدهند شامل حبس می شود ولی همه چیز بستگی به نظر و دفاعیات و عدم سوء پیشینه و دیگر عوامل موثر در پرونده دارد و ممکن است از هر دو کم یا ثابت بماند. موفق موید باشید


برچسب‌ها: تخفیف مجازاتمشروبات الکلیمجازات حمل مشروبات الکلی

تاريخ : پنج شنبه 10 اسفند 1396 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : رحمانی

با سلام 
بنده رو با سه تا از دوستام گرفتن و 250 تا شیشه مشروب خارجی ازمون گرفتن من به اون صورت از فروش اونا اطلاع نداشتم از بابت بی تجربگی و وعده وعید اونا گردن گرفتم و برام نگهداری زد .بعد که اونا رفتن بیرون غیبشون زد منم هر چی میگم و دلیل میارم و شاهد میارم دادگاه قبول نمیکنه میگه اقرار کردی تا اینکه حکمم اومده یک سال زندان و 5 برابر جریمه تو تجدید نظر چی میشه یعنی ؟سابقه نداشتم دانشجو هم هستم فقیرم هستیم .من فقط مثل احمق ها گول دلمو خوردم ولی نمیتونم بیگناهیمو ثابت کنم 

 پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب متاسفانه انکار پس از اقرار دیگر مسموع نیست.تجدید نظرخواهی کنید با توجه به عدم سوء سابقه معمولا برای شما تخفیف یا تعلیق در مجازات در نظر گرفته شود. موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: سوالات حقوقی از وکیل دادگستریکیفری
برچسب‌ها: مشروبات خارجیمشروبات داخلیمجازات نگهداری مشروبات الکلی

تاريخ : شنبه 21 بهمن 1396 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : غزل

با سلام شوهرمن برای اولین بار مرتکب جرم شده وازش بشکه های تفاله از مشروب گرفتن براش 70ملیون جریمه و50ضربه شلاق و۶ماه زندان حکم دادن چجوری اینو کمش کنیم آخه اینا که هنوز به الکل تبدیل نشده بودن بعداینکه باراولش بوده بعداینکه مگه کاری کرده که بخواد70ملیون بده؟_ممنون میشم جواب بدین

 پاسخ داده شد

با سلام و عرض ادب به موجب ماده 702 قانون مجازات اسلامی ،ساخت و خرید و فروش و حمل مشروبات الکلی ؛ 6 ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق و جریمه ای معادل 5 برابر ارزش عرفی مشروبات کشف شده دارد.لذا چنانچه تفاله های کشف شده به نظر واحد آزمایشگاه الکل محسوب شود مجازات تعیین شده  قانونی است ولیکن آنچنانچه شمادر سوالتان مطرح نموده اید اگر هنوز مواد کشف شده الکل نشده باشد ؛ رای صادره بر خلاف قانون بوده و باید توسط دادگاه تجدیدنظر نقض گردد.موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستری
برچسب‌ها: مجازات تفاله انگورتفاله مشروبمشروبات الکلی

تاريخ : دو شنبه 18 دی 1396 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : فرامرز

سلام وخسته نباشید
تشکر از اینکه برای خدمت به مردم گرفتار وقت میگذارید و زحمت میکشید خدا خیرتون بده انشاالله. سوال من اینه واقعا دیگه بااسناد عادی وقولنامه نمیتوان برای ابطال سند رسمی اعاده دعوا نمود؟

 

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب. سیاست جدید قوه قضاییه تحکیم بخشیدن و اعتبار به اسناد رسمی و احیا نمودن مواد 22 و 46 و 47 قانون ثبت است که پذیرش اسناد عادی در برابر اسناد رسمی را ممنوع نموده است.به هر حال هرچند در خراسان این مهم در حال اجرایی شدن است و اجرای درست و دقیق آن میتواند در آینده بسیار مفید واقع شود و جلوی زمین خواری و کلاهبرداری های افراد شیاد را بگیرد  باز هم در موارد محدود و خاص این امکان متصور است که بتوان سند رسمی را باطل نمود.در صورتی که قصد اقدامی دارید حتما با وکیل در میان بگزارید تا اوقات و هزینه شما هدر نشود.موفق موید باشید


موضوعات مرتبط: سوالات حقوقی از وکیل دادگستریاملاک
برچسب‌ها: سند قولنامه ایسند رسمیابطال سندابطال سند رسمی

تاريخ : سه شنبه 5 دی 1396 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : فاطمه

 

باسلام وخسته نباشیدممنون میشم جواب سوالموبدین...توخونه دوطبقه باصاحب خونه زندگی میکنم درحین دعواباهمسرم ایشون هنگام ضرب وشتم منوازدرمنزل به داخل راه پله پرت کرده ودوباره شروع به کتک زدن کردندهمین موقع خواهرانم که داخل کوچه منتظرمن بودندباشنیدن صدای من واردراه پله شدن باقصدجداکردن ایشون ازمن ولی شوهرم علاوه برکتک زدن انهاحجابشان راهم برداشته وهتک حرمت کردندباشکایت مابه پلیس ونامه پزشکی قانونی ایشون هم طرح کردند که خواهرانم واردمنزل شخصی این اقاشده وجراحاتی واردکردندالبته مافقط درحال دفاع بودیم وجراحات این اقاردچندناخن روی بازوهستش که ازنظرمن خودزنیه ونامه پزشکی هم گرفتندباتوجه به اینکه خواهرانم فقط واردراه پله اپارتمان شده واصلا داخل منزل نرفتندایادردادسرامیتونن مارومحکوم کنن

 

پاسخ داده شد:

 سلام و عرض ادب. در خصوص ورود به عنف که همسر شما علیه خواهرانتان مطرح نموده اند با توجه به اینکه هنوز ورود به منزل صورت نگرفته و ثانیا در محل مشترکات ساختمان اتفاق افتاده و نهایتا اینکه منزل مشترک متعلق به شما نیز می باشد لذا رسیدگی آن در دادسرا فاقد وجاهت قانونی است و رد خواهد شد.ولی در خصوص ضرب و جرح ، با توجه به اینکه قانون اجازه اقدام خودسرانه را به کسی نمی دهد لذا هرکس به نسبت جراحتی که وارد نموده است باید دیه پرداخت کند.

موفق و موید باشید


موضوعات مرتبط: سوالات حقوقی از وکیل دادگستریخانواده و حضانت
برچسب‌ها: ضرب و جرحدعوای خانوادگیورود به عنف

تاريخ : چهار شنبه 8 آذر 1396 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : آرش

 

با عرض ادب و تحیت-1- آیا دادگاه خانواده در خصوص ادعای زوجه مبنی بر پیامک های توهین و تهدید وارد رسیدگی ماهیتی می شود یا این کار احتیاج به شکایتی جداگانه در دادگاه کیفری دارد؟ موعد مقرر قانونی برای طرح دعوا در خصوص ادعای تهدید و توهین در دادگاه کیفری چه مدت است؟ میشه محبت بفرمائید ماده قانونی آنرا ذکر بکنید؟ با تشکر

 

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب. خیر باید جداگانه شکواییه تنظیم شود و موضوع در دادسرا پیگیری شود. یک سال وماده 106 قانون مجازات اسلامی. موفق موید باشید.


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستری
برچسب‌ها: توهینجرم توهینمجازات توهینتوهین از طریق تلفن همراه

تاريخ : شنبه 20 آبان 1396 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 سوال : امیر

سلام.اتومبیل بنده به خواست فروشنده برای فک پلاک توقیف شده در یه شهر دیگه(درحین سفرکاری).من این ماشینو سال 91خریدم و کارت و بیمه نامه وکارت سوختشو دارم والبته قولنامه. برگ سبز و لاشه سند دست فروشندس و تو قولنامه مهلت یا تعهدی برای تعویض پلاک نداشتم و پولشم کامل گرفته است و تو توقیفی نوشته بود فقط فک پلاک و انتقال پلاک به انبار.حال اصلا پیداش نمیکنم که وکالت تعویض پلاک و فروش بگیرم ازش.لطفا راهنمایی کنید که اول باید برم شورا یا دادگستری و چیا خواستم باشه و دستور موقت رفع توقیف از کجا بگیرم؟و آیا برای تعویض پلاک بدون برگ سبز و لاشه سند نیاز به حکم دادگاه هست؟یعنی راهی نیس این مدت ماشین از توقیف دراد؟ممنون

 

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب. باید با همان قولنامه به طرفیت فروشنده ی صاحب سند طرح دعوای 1- اثبات وقوع عقد بیع 2- الزام به تنظیم سند رسمی و 3- فک پلاک بدهید.جهت رفع توقیف می توانید دستور موقت بگیرید که نیاز به موافقت دادستانی دارد . سخت بتوانید رضایت دادستان محترم را جلب کنید. به هر حال چنانچه در طول دادرسی ماشین در پارکینگ ماند پس از رفع توقیف و تنظیم سند می توانید از باب تسبیب خسارت های وارده را از فروشنده درخواست کنید.موفق و موید باشید

 


موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستری
برچسب‌ها: توقیف خودرو با قولنامهرفع توقیف خودروخودرو قولنامه ایدستر موقت برای رفع توقیف خودرو

تاريخ : شنبه 1 مهر 1396 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

 

سوال : آرش

با عرض ادب و تحیت- زوجه بر طبق قانون ناشزه شناخته شده و حکم را اجرا نمی کند. با توجه به این که ملک به نسبت مساوی بین زوجین مشاع است. آیا می تواند با دادخواست خلع ید کل ملک را خلع کند و زوج بالجبار به فکر یک مسکن دیگر باشد؟ چه باید کرد؟با تشکر

پاسخ داده شد

سلام و عرض ادب.موضوع نشوز ارتباطی به مالکیت خانم ندارد.بله میتواند خلع ید کند ولی خود نیز نمیتواند منحصرا مورد تصرف قرار دهد.نهایتا باید ملک افراز شود یا در صورت عدم امکان افراز به فروش برسد و به نسبت سهم پول تقسیم شود.موفق و موید باشید

 

 

موضوعات مرتبط: پرسش و پاسخ حقوقیسوالات حقوقی از وکیل دادگستری
برچسب‌ها: مال مشاعمهریه خلع یدتقسیم مال مشاعیافراز مال مشاعافراز و تقسیم مال مشاع

تاريخ : دو شنبه 20 شهريور 1396 | | نویسنده : محسن ابراهیمی (وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری) |

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 13 صفحه بعد

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • وب جوکر گیم
  • وب یاهو اد
  • وب پرتال مدیران پارسی
  • وب واعظ